23 juni 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

Personal trainer opleidingen: er is altijd meer om te leren

Er zijn verschillende personal trainer opleidingen die je kunt volgen om mensen te begeleiden bij het behalen van hun fitness doeleinden. Je hebt geen opleiding nodig om aan het werk te mogen als personal trainer. Alleen het volgen van een opleiding is altijd verstandig omdat jij de leiding neemt over iemands fysieke gezondheid. Het zou niet goed zijn als jouw klant een rug blessure oploopt omdat jij het verkeerde advies gegeven hebt. Tijdens een personal trainer opleiding leer je de juiste oefeningen om blessures te voorkomen of te verhelpen. Lees hier wat je verder kan leren met een personal trainer opleiding.

Personal trainer opleidingen om mee te beginnen

Iedereen die personal trainer wilt worden, begint met de personal trainer opleidingen Fitvak A en Fitvak B. Maar er worden verschillende opleidingen aangeboden die zich allemaal op verschillende onderwerpen richten. Het is belangrijk dat je een opleiding uitkiest die je niet alleen vertelt over de verschillende trainingsmethodes, maar ook over anatomie, voeding en wat te doen bij blessures. Je leert hoe je voor iemand een op maat gemaakt schema opstelt dat exact past bij die persoon. Het is belangrijk dat je een cursus uitkiest waarbij alles aan de orde komt, zodat je goed voorbereid begint met werken. Ook is het van belang dat je tijdens deze cursus een aantal uren onder begeleiding doorbrengt als personal trainer in de sportschool.

Verder met vervolgopleidingen

Bij de basisopleiding hoort ook een aantal praktijkuren die je onder begeleiding in een sportschool doorbrengt. Als je niet een bepaald aantal uur als personal trainer hebt gewerkt, dan krijg je het diploma ook niet. Dat geldt voor de meeste personal trainer opleidingen. Dit is ook voor jou van groot belang, omdat je dan niet zo het diepe in wordt gegooid. Nadat je je diploma hebt gehaald, ga je als personal trainer voor jezelf aan de slag of in dienst bij een sportschool. Ook daarna zijn er voldoende personal trainer opleidingen die je kunt volgen om jezelf verder te specialiseren. Op die manier richt je je op een kleinere markt, kun je een hoger tarief vragen en ben je in staat om jezelf te blijven verbeteren als personal trainer.

Wat is een goede opleiding?

Zoals al aangegeven zijn er voldoende opleidingen om uit te kiezen, maar hoe herken je een kwalitatieve opleiding? Voordat je je inschrijft voor één van de personal trainer opleidingen raden wij je aan om minimaal de volgende punten te onderzoeken.

  • Kies altijd een opleiding die op voornamelijk op locatie plaatsvindt. De beste manier om te leren hoe je mensen traint, is door dit onder begeleiding in de sportschool uit te voeren.
  • Met een personal trainer opleiding kun je alleen zo goed worden als je docent. Wees er dus zeker van dat de docenten ook de juiste diploma’s hebben.
  • Probeer één van de personal trainer opleidingen te vinden waarmee je een erkenning krijgt, zoals Overload Worldwide. Daarmee heb je altijd een streepje voor op de niet erkende personal trainers in je omgeving.