23 juni 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

Hoe ga je de confrontatie met je verslaving aan

Het ontkennen van je verslaving is één van de meest schadelijkste dingen omdat je de enige manier van genezen mogelijk is als je de eerste stap zet in het toegeven dat je een probleem hebt. Dit kan doormiddel van andere die er wat van zeggen of door jezelf, zolang het besef er maar is. Het kan per verslaving afhangen hoe moeilijk het is, want cocaineverslaving is vaak eerder te herkennen door jezelf of andere dan een game verslaving. Al heb je vaak in alle verslaving een heftige situatie nodig voordat je het herkent laat staan dat je er wat aan doet.

Stap 1:

Luister naar wat dierbare tegen je zeggen over problematisch gedrag hoe moeilijk het ook is om te horen, vaak zullen mensen dichtbij je het doorhebben en dus zullen ze het zeggen als het te ver gaat. Wordt er niks van gezegd vraag of zei een probleem zien in jouw gedrag en ben niet bang dat ze er wat van vinden aangezien het belangrijker is dat je het probleem onder de ogen komt dan wat andere mensen van je gedrag vinden.

Stap 2:

Geef aan je zelf toe dat het probleem moet worden opgelost, met niet alleen hulp van dierbare maar van professionals. Ga opzoek naar afkickklinieken en informeer jezelf over de opties en wat het inhoudt zodat je een geïnformeerde keuze kan maken. Kijk naar instellingen zoals connection-sggz om te kijken naar welke opties er zijn op de markt en of de kliniek bij jou past. Zorg dat de praktische onderdelen die moeten worden opgelost samen met hulp van vrienden worden verholpen, want de obstakels om hulp te zoeken zijn er genoeg maar de dierbare zijn ervoor om dit te oplossen.