23 juni 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

FFP2 masker: Dit moet je erover weten

Ben je op zoek naar een FFP2 masker? Dan moet je goed weten wat dit masker precies is. Het is namelijk geen masker die je op dagelijkse basis op hebt als je niet in bepaalde sectoren werkt. Voordat je daarom tot een aankoop overgaat, is het belangrijk dat je goed voor jezelf op een rij zet of deze bij jouw situatie gaat passen. Ook moet je goed bekijken bij welk bedrijf je deze aan gaat schaffen. Hiervoor kun je onder andere bij Podobrace gaan kijken. Maar wat moet je nou precies over deze maskers weten? 

Een FFP2 masker voorkomt besmettingen 

Een FFP2 masker wordt in slechts enkele sectoren gebruikt. Hierbij gaat het namelijk om de mate waarin bepaalde invloeden een rol spelen op de werkvloer. Zo zal je dit soort masker voornamelijk gaan dragen voor aerogene isolatie. Alles wat via de lucht verspreid kan worden, kan dus tegengehouden worden. Daarbij zal er een veiligheid van 94 procent worden geboden. Deze maskers zijn daarbij voorzien van een CE-certificering, waardoor je ervan uit kunt gaan dat ze hun werk zullen doen tijdens het dragen. Het is belangrijk dat je gaat kijken of dit keurmerk beschikbaar is bij het masker dat jij wilt hebben. 

De goede pasvorm verkrijgen 

Een FFP2 masker moet altijd van een goede pasvorm voorzien zijn. Het is namelijk geen masker dat je zomaar even opzet tegen het coronavirus. Het wordt daarom afgeraden om het masker te dragen als je er geen verstand van hebt. Door de pasvorm zal het op ieder punt van jouw gezicht naar behoren aan gaan sluiten en zullen stoffen dus niet via de zijkant binnen gaan komen. Het is dan wel van belang dat je hem goed op jouw hoofd zet. Door de aansluiting goed te houden maak je het voor jezelf mogelijk om de werkzaamheden beschermd uit te voeren. 

Meerdere maskers aanschaffen 

Je kunt een FFP2 masker aanschaffen in verschillende hoeveelheden. Zo kun je bijvoorbeeld naar een enkele gaan kijken, maar ook naar een pakket waarin je meerdere terug kunt vinden. Wanneer je regelmatig op de werkvloer te vinden bent en jouw patiënten op een goede manier wilt helpen, moet je er ook voor zorgen dat je vervanging van het huidige masker hebt. De stoffen zullen na verloop van tijd namelijk toch door kunnen dringen en bij regelmatig afzetten brengt het ook nieuwe risico’s met zich mee. 

Altijd voor kwaliteit gaan 

Als je een FFP2 masker aanschaft, kun je deze ook in eerdere prijsklassen terugvinden. Regelmatig worden er namelijk aanbiedingen gegeven, waardoor je nog goedkoper uit gaat zijn. Ondanks dat je geneigd bent om naar de laagste prijs te kijken, is het wel van belang dat je voor kwaliteit gaat. Uiteindelijk gaat het namelijk om jouw veiligheid en dat kan alleen als de juiste kwaliteiten en certificeringen aanwezig zijn. Deze geven namelijk aan dat jij een mondkapje in handen hebt die de veiligheid voor jou kan gaan waarborgen. Kijk hier daarom altijd goed naar voor de aankoop.