23 juni 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

Stop de bloeding

Stop de bloeding is het belangrijkste

Stop de bloedingVorige week viel er een kind in mijn klas heel erg hard en het eerste wat er door mij heen ging was: “stop de bloedingStop de bloeding“. Dit was een van de eerste dingen die ik had geleerd toen ik mijn EHBO heb gehaald. Toen ik die snee op zijn kleine hoofdje zag, wist ik eigenlijk meteen dat het niet goed zat. Het stond een beetje open en dan moet het eigenlijk altijd hecht, geniet of gelijmd worden. Hij was zelf redelijk in paniek en daarom heb ik dit toen natuurlijk niet aan hem verteld. Nadat ik hem weer een beetje tot bedaren had gebracht, heb ik de huisarts gebeld en zijn ouders. Die zijn hem direct op komen halen en uiteindelijk is alles helemaal goedgekomen. Inmiddels zijn wij alweer een jaar verder en heeft hij alleen nog een litteken en een stoer verhaal om aan zijn vrienden te vertellen later.

In elke situatie

Naast dat ik heb geleerd hoe ik een bloeding moet stoppen, weet ik nu ook hoe ik moet reanimeren. Dit heb ik zelf gelukkig nog nooit in de praktijk hoeven brengen, maar het geeft mij wel een heel veilig gevoel. Mocht het namelijk wel een keer nodig zijn, dan weet ik precies hoe ik moet reageren. Ook heb ik kennis van een AED en zou ik deze effectief kunnen gebruiken als die in de buurt is. Mocht jij interesse hebben in het halen van jouw diploma, neem dan zeker eens een kijkje op de website van G4s Veiligheidstrainingen voor meer informatie!