16 juni 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

Relatietherapie in Utrecht

Ik voel niets meer

Als stellen hulp zoeken bij relatieproblemen komt het regelmatig voor, dat één van de partners zegt: ‘Ik voel niets meer’. Je hebt ooit vol overtuiging voor elkaar gekozen, omdat jullie juist veel voor elkaar voelden. Nu is dat gevoel verdwenen. De afstand wordt groter en jullie leven steeds meer langs elkaar heen. De grote vraag is hoe het komt, dat je niks meer voelt. Zijn de gevoelens echt verdwenen of laat je ze niet meer toe? Met behulp van relatietherapie Den Haag ga je samen met je partner met deze vragen aan de slag.

Waarom voel je niets meer?

De verliefde gevoelens die je in het begin had, verdwijnen na verloop van tijd naar de achtergrond. Je gaat niet meer volledig in elkaar op en het gewone leven dient zich weer aan. Het dagelijkse leven is druk en je hebt niet altijd voldoende aandacht voor elkaar. Als je geen energie meer in elkaar steekt, ontstaat er afstand. Een andere reden waarom je niets denkt te voelen is, dat irritaties die je over en weer naar elkaar hebt, zich opstapelen. Kleine irritaties spreek je niet uit. Uiteindelijk kunnen al deze irritaties ervoor zorgen, dat de bom barst. Soms is er meer aan de hand en durf je je emoties niet meer toe te laten doordat er dingen zijn voorgevallen in jullie relatie. Als je je weer open durft te stellen kan je ontdekken, dat je gevoelens niet echt verdwenen zijn. Je hebt ze alleen diep weggestopt. Om erachter te komen waarom je niets meer denkt te voelen, ga je samen met je partner naar een relatietherapeut.

Relatietherapie in Utrecht

Jullie staan er niet alleen voor

Jullie willen samen onderzoeken of en hoe jullie verder met elkaar gaan in de toekomst. Het is moedig, dat je dat naar elkaar hebt uitgesproken. Door vaste patronen waar jullie ongemerkt in terecht zijn gekomen, is het vaak lastig om dit zonder hulp te doen. Aarzel niet om de hulp in te roepen van een relatietherapeut. Relatietherapie Den Haag helpt je bij het vinden van de oorzaak van de problemen én bij mogelijke oplossingen. Vaak spelen relatieproblemen al langer en is de afstand tot elkaar zo groot geworden, dat je niet meer ziet hoe je samen tot een oplossing moet komen. De relatietherapeut is onafhankelijk en geeft jullie beiden de ruimte om jullie verhaal te doen. Je meldt je eenvoudig aan via telefoon of e-mail. Ook kan je het contactformulier op de website invullen. Jullie worden vervolgens uitgenodigd op de ocatie in Den Haag. Wonen jullie niet in Den Haag? Verspreid over het land vind je verschillende relatietherapeuten. Er zit er altijd één bij je in de buurt. Na de aanmelding volgt een intakegesprek. Jullie vertellen de relatietherapeut wat de reden is waarom jullie hulp zoeken. De therapeut maakt naar aanleiding van dit gesprek een eerste analyse. Hebben jullie een goed gevoel bij de therapeut? Dan volgt de therapie in de vorm van gesprekken van ongeveer anderhalf uur. In deze gesprekken krijgen jullie praktische handvaten en komen jullie tot inzichten waar jullie verder mee samen kunnen.