16 juni 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

Femcap en mijn zwangerschap

14563975Femcap en mijn zwangerschap

Ik gebruikte Femcap als anticonceptie middel. Dit is een, van siliconen gemaakt, kapje wat in je baarmoedermond zit geplaatst. Met een zaaddodend middel erbij heeft het een grote betrouwbaarheid. Het heeft mij jarenlang van een zwangerschap behouden, toch is het een keer mis gegaan. De betrouwbaarheid is echt afhankelijk van je eigen zorgvuldigheid en hoe je de femcap toepast. Ik had altijd de femcap van twee en twintig millimeter omdat ik nog nooit eerder zwanger was geweest. Ik denk dat er iets mis is gegaan met de zaaddodend middel, want ik weet eigenlijk niet eens meer zeker of ik dat wel toepast hebt bij het inbrengen van de femcap. Maar goed, ik was dus zwanger, onbedoeld, maar wel gewenst. Mijn vriend schrok wel even maar accepteerde het al snel. Ik was ook niet erg in schok, toen ik begon met het gebruiken van Femcap wist ik dat er altijd wel een kans aanwezig was. Dit is natuurlijk bij veel anticonceptie middelen, je hebt altijd een kleine kans op zwangerschap. Ik zie het als een gift en ben er dankbaar voor. Femcap heeft er voor gezorgd dat ik jaren lang zonder zorgen plezier kon hebben én de femcap heeft mij ook toe gestaan om nu een prachtig zoontje te hebben van tien maanden oud. Van de duizend vrouwen die een jaar lang op een goede manier de femcap gebruiken, worden er twintig zwanger, wat ben ik trots dat ik daar bij hoor. Een uitzonderlijk geval dus. Het lijkt mij een leuk verhaal om te vertellen aan mijn zoon als hij groot is, met natuurlijk wel het gevoel dat hij totaal gewenst was, want dat is hij.