16 juni 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

natuurlijke gezichtsverzorging 2

Wat kun je doen tegen acne

Allereerst is het van belang om te weten wat acne is. Je kent of ziet vast mensen om je heen die ontzettend veel puistjes in het gezicht hebben. Acne hoeft niet alleen in het gezicht te zitten. Ance zijn de talgklieren in je huid, die verstopt zitten met talg en daarna ontstoken raken. Door de ontsteking zal de gehele huid daaromheen rood worden. Acne is super vervelend, het maakt je vaak onzeker en kan zelfs pijn doen. Acne betekent jeugdpuistjes, dus stel jezelf gerust dat dit uiteindelijk weer weggaat. Dit zal meestal na de pubertijd, zodra de hormonen stabiel zijn verminderen tot verdwijnen. Zorg goed voor je huidverzorging acne met huidverzorging acne van IK Skin Perfection.

Wat is het verschil tussen puistjes en acne

Nu is er een verschil tussen puistjes en acne. Je vraagt je nu zeker af, maar wat is dan het verschil, want in beide gevallen zijn het puistjes. Het grote verschil is dat acne een huidziekte is, namelijk een huidaandoening. Bij ance raken de talgklieren, haarfollikels, kliertje diep in de huid ontstoken. De witte bloedcellen gaan naar deze klieren, om dit weer te herstellen. Bij een bacterie in de porie, wordt de porie vermenigvuldigt en zal de alles rondom de puist ook gaan ontstoken. Bij een normale puist of een mee-eter gebeurd dit niet. Daar is het probleem dat er overtollig talg is geproduceerd, maar daarvan is nog niks ontstoken.

Wat kun je tegen acne doen

Je wilt natuurlijk super snel van je acne af zijn. Helaas gaat dit niet zo makkelijk. Zit je nog in de beginfase van acne, dan misschien even kijken de keukenkastje voor een natuurlijk middel, wat misschien wel helpt bij het verdwijnen van de acne. Natuurlijke middelen, die je kunt smeren op de huid waar acne zit zijn: honing, baking soda mengen met een beetje water en appelciderazijn. Verdwijnt het met deze middelen niet, dan kun je het beste naar de huisarts gaan. Voor bijvoorbeeld eczeem creme. Deze crème wordt vaak geadviseerd bij een huidaandoening.