23 juni 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

Waarom een kroon plaatsen?

kronen-bannerWaarom een kroon plaatsen?

 

Het plaatsen van een vulling wordt niet gezien als een leuke onderneming. De tandarts zal gaan boren in de tand, wat natuurlijk geen fijn gevoel is. Veel mensen zien er dan ook erg tegen op wanneer er een vulling geplaatst moet worden. Toch kan het voorkomen dat het noodzakelijk is om de tanden te laten behandelen. Een tandarts kan dit vaak al snel zien. De tandarts zal gaan bekijken wat er moet gebeuren en welke behandeling daarbij hoort. kronen plaatsen

 

In sommige gevallen kan het zo zijn dat er geen gewone vulling geplaatst kan worden. In dit geval zal er gekeken worden naar andere opties, zoals het plaatsen van een kroon. Dit heeft als voordeel dat het gebit weer hersteld wordt. De kosten voor het plaatsen van een kroon kunnen daarentegen wel erg hoog oplopen.

 

Wanneer de tand te zwak is, of het gat voor de vulling te groot is, zal er worden gekozen voor het plaatsen van een kroon. Een kroon is daarentegen wel vele malen sterker dan een vulling. Dit houdt in dat de kroon ook een stuk langer mee gaat. Het resultaat is vaak erg goed, en het gebit kan weer goed en normaal gebruikt worden.