16 juni 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

Tandarts en mondhygiënist in Zwolle

Elk jaar moet je voor controle naar de tandarts, maar welke tandarts moet je nou kiezen? Als je in Zwolle, Overijssel, woont is Tandartsen Noordereiland een aanrader. Deze praktijk is zeer modern en ontwikkelt zich snel. Hierdoor ontstaan er steeds meer specialismen.

Behalve dat de praktijk een normale tandarts is kan je hier ook terecht bij de mondhygiënist in Zwolle. Je komt bij een mondhygiënist terecht als je je mond niet goed verzorgt en last hebt van ontstoken tandvlees of andere onaangenamen klachten in je mond. Als je hier niet op tijd bij bent kan dit zorgen voor blijvende schade in de mond. In vergelijking met de tandarts focust de mondhygiënist zich vooral op preventieve mondzorg en het behandelen en voorkomen van tandvleesontstekingen.

Wanneer ga je naar de mondhygiënist?

Als je last hebt van je gebit of klachten in je mond hebt is het verstandig om een bezoekje te brengen aan de mondhygiënist.

Bij de volgende klachten is het verstandig om een mondhygiënist te raadplegen:

  • Bloedend tandvlees of loszittende tanden of kiezen
  • Slechte adem en/of vieze smaak in de mond
  • Gevoelige tanden
  • Tandplak, tandsteen of aanslag op de tanden
  • Vaak gaatjes

Als je last hebt van bloedend tandvlees of loszittende tanden of kiezen is de kans groot dat je tandvlees ontstoken is. Als dit niet op tijd behandeld wordt kan de ontsteking doorslaan in je kaakbot. Dit heet een kaakbotontsteking en hierdoor kunnen je tanden en/of kiezen losgaan zitten. Dit wil je natuurlijk voorkomen!

Een tandvleesontsteking kan bovendien ook zorgen voor gevoelige tanden. De kans op gevoelige tanden is het kleinst als je twee keer per dag poets. Poets met een zachte tandborstel, poets niet te hard en poets twee minuten lang om het tandplak te verwijderen. Als tandplak niet goed verwijderd wordt veranderd dit in tandsteen of kunnen er gaatjes ontstaan.

De mondhygiënist kijkt of je gebit schoon is en wat er eventueel verbeterd kan worden voor een mooi en schoon gebit.

Bron: https://www.tnoz.nl