12 juni 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

Receptioniste worden: heb jij het in je?

Als receptioniste vervul je een verantwoordelijke functie binnen het bedrijf. Je bent in veel gevallen de eerste met wie mensen te maken krijgen wanneer ze contact opnemen met de organisatie. Hun mening over het bedrijf wordt dan ook in sterke mate bepaald door dit eerste contact. Als jij hen op een hartelijke en vriendelijk manier te woord staat en hen verder helpt zullen zij positief oordelen over het bedrijf.

 

Welke taken heb je nog meer?

Als receptioniste ben je niet alleen het eerste aanspreekpunt voor mensen die het bedrijf telefonisch benaderen. Jij bent ook degene die de klanten en bezoekers op een prettige manier ontvangt en hen een welkom gevoel geeft. Zo zullen ze graag nog een keer terug willen komen. Verder ben jij degene die de post ontvangt en verwerkt, licht administratieve taken verricht en indien nodig her en der bijspringt. Je takenpakket is dus heel divers, en juist deze veelzijdigheid maakt de functie erg aantrekkelijk.

 

Het programma van de opleiding receptioniste?

Tijdens de opleiding receptioniste doe je veel theoretische kennis op. Het meeste leer je echter door praktijkervaring. Door voldoende oefening kun je bepaalde vaardigheden beter ontwikkelen en zal het werk je steeds gemakkelijker af gaan.

 

Een goede balans tussen werk en privéleven

Als je de vacatures voor receptioniste regelmatig doorkijkt, zal je vast opvallen hoeveel parttime banen er zijn. In veel gevallen is het dus een baan die je heel goed kunt combineren met een gezin of andere privé werkzaamheden.

 

Blijf jezelf ontwikkelen

Het werk van receptioniste is leuk en afwisselend. Maar als je op zoek bent naar meer uitdaging is het altijd mogelijk om door te groeien naar een secretariële of administratieve functie. Dit kun je doen door een aanvullende cursus of opleiding te volgen.