12 juni 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

Online medisch advies

Online medisch adviesVaak op zoek naar online medisch advies

Wanneer je wel eens een kwaaltje hebt, ga je direct naar het internet voor wat online medisch advies. Althans, dat doe ik. Meestal is het dan ook al opgelost. Stel ik heb een verstopte neus en ik kom er maar niet vanaf, of ik kan er niet door slapen, dan raadpleeg ik wat online medisch advies en weet ik precies wat ik moet doen. Zoals bijvoorbeeld een ui naast je bed leggen, waardoor het zo is opgelost. Online medisch advies helpt mij in ieder geval altijd ontzettend uit de brand en ik ben minder tijd kwijt met dokter bezoeken, die overigens ook nog eens geld kosten! Door online medisch advies weet ik al veel tips tegen kwaaltjes en weet ik ook vaak wat er te doen staan als iemand in mijn omgeving ergens last van heeft.

Online medisch advies niet altijd correct

Echter is online medisch advies niet altijd goed. Wat je vindt op internet is natuurlijk altijd subjectief, je weet nooit of het klopt of niet. Omdat ik goed kan relativeren, denk ik niet gelijk dat ik iets ernstigs heb. Maar er zijn wel veel mensen die dat wel kunnen denken. Een vriendin van mij bijvoorbeeld, bij elke lichamelijke kwaaltje speurt ze het internet af en meestal wordt het dan van kwaad tot erger. Wat begint met een lichte hoofdpijn eindigt in symptomen van een hersentumor. Wat dus helemaal niet het geval is, maar omdat ze dat dan op internet leest denkt ze dat zij het ook misschien kan hebben. Daarom raad ik haar aan om naar goede sites te gaan voor online medisch advies, daar zitten mensen die klaar staan om je vragen te beantwoorden en ook een goed zicht hebben of de symptomen ernstig zijn of niet.

 

Geef een reactie