23 juni 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

Wat is een endodontoloog precies?

Een endodontoloog is een specialisme in de tandzorg die zich specialiseert in het binnenste van de tand, denk aan het tandweefsel en de zenuwen. In dit artikel willen we jou meer vertellen over endodontologie en een wortelkanaalbehandeling. Lees verder en wij vertellen er meer over!

 

Wanneer is een wortelkanaalbehandeling nodig?

Wanneer een wortelkanaalbehandeling nodig is, is jouw tand ziek van binnen. Een wortelkanaalbehandeling is nodig wanneer jouw tanden zichzelf niet kunnen herstellen. In dit geval breng je een bezoek aan de tandarts en deze zal als eerst een diagnose vaststellen. Dit duurt niet zo heel erg lang, omdat een tandarts zoveel ervaring heeft dat vrij snel duidelijk is wat er moet gebeuren. Na de wortelkanaalbehandeling kun je jouw tanden weer normaal gebruiken zonder dat het pijn doet. Wel zal deze tand altijd zwak blijven en kunnen problemen aan de wortelkanaal makkelijk terugkomen. Het specialisme dat een wortelkanaalbehandeling kan uitvoeren wordt endodontologie genoemd.

 

Hoe kies je een tandarts uit?

De meeste mensen onder ons zullen een vaste tandarts hebben. Mocht dit niet het geval zijn of ben je ontevreden over je huidige tandarts? Dan zou je eens een kijkje moeten nemen op endodontoloog Rotterdam. Deze website staat vol met handige informatie en daarbij kun je tandarts Mike alle vragen stellen die je maar wilt weten.

 

Mijn ervaringen met endodontologie

In het begin dacht ik dat mijn wortelkanaal behandeling enorm veel pijn ging doen. Maar later kwam ik erachter dat de technologie inmiddels zoveel verbeterd is, dat je je niet druk meer hoeft te maken over de pijn die je tijdens een wortelkanaalbehandeling kunt ervaren. Meer weten? Breng dan een bezoek aan de website van tandzorg Rotterdam.