16 juni 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

De moeilijkheid van scheiden en eigen onderneming

HomeToen mijn ex-man voorstelde te gaan scheiden kwam dat niet als een verrassing. Ergens wist ik ook wel dat dat beter was, maar om praktische redenen schoof ik de beslissing steeds voor me uit. Maar scheiden en eigen onderneming is lastiger. Ik had namelijk geen idee hoe het financieel allemaal moest. Mijn ex-man heeft een stabiel inkomen bij een werkgever, maar ik ben zelfstandige. We hadden de hypotheek voornamelijk gesloten op basis van één inkomen. Het mijne is namelijk onregelmatig, en een groot deel van wat ik verdien wordt weer geïnvesteerd in de zaak. Ik vroeg me echt af of ik het alleen zou kunnen redden, en of ik nog wel zelfstandig ondernemer zou kunnen blijven. Per slot van rekening hebben we ook nog drie kinderen.online-mediation

Een uitstekende begeleiding.

Bij MasterAdvice.nl kregen we meteen goede begeleiding. Het klikte direct, en ik was erg blij dat de mediator ervaring had met de combinatie van scheiden en een eigen onderneming. Dat maakte dat hij niet alleen naar ons luisterde, maar dat hij ons ook nog de nodige tips en advies kon geven. De gesprekken waren elke keer een geruststelling voor me; ik hoefde de zaak niet per direct overboord te gooien. Samen met de mediator hebben we de financiële mogelijkheden op een rij gezet. Van het huis en van mijn ex-man heb ik afscheid moeten nemen, maar mijn zaak draait nog altijd door. Ook voor de kinderen is er zoveel mogelijk hetzelfde gebleven. Dat is achteraf een hele geruststelling.scheidingenonderneming