16 juni 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

Arganolie voordelen

arganolie-haarArganolie voordelen

Arganolie wordt gezien als een huidverzorgende product, dat vooral populair is bij de vrouwen. Wat de arganolie zo speciaal maakt is dat het vitamine E bevat die het een speciale en behulpzame olie maakt voor het verzorgen van de huid. Maar daarnaast zijn er nog meer voordelen voor het gebruik maken van arganolie.

  • Het vergroten van de strijdbaarheid van het immuunsysteem

Bij de verhoging van de voedingsopname niveau van de cellen biedt arganolie een helpende hand. Dit heeft als reden doordat arganolie de zachte weefsels beschermen, de vrije radicalen neutraliseert en zorgt dat intercellulaire oxidatie gestimuleerd worden.

  • Voor de hersenen

Arganolie bevat vele essentiële vetzuren die goed zijn voor de hersenen, maar daarnaast helpt het ook bij het verbeteren van let leervermogen en geheugen, ongeacht de leeftijd.

  • Voor tegen kanker en artritis

noten1Er is in onderzoek aangetoond dat arganolie de kans op artritis kleiner zal maken. Dit komt doordat er een hoge concentratie carotenoïden in arganolie zitten. Maar tevens helpt het bij de groeiremming van kankercellen, zal het immuunsysteem gehandhaafd worden, worden het hoog en de huid beschermt tegen UV straling en vrije radicalen.

  • Voor tegen hart- en vaatziekten

De ferulinezuur die in arganolie zit stimuleert ook een goede werking op het hart.

  • Repareren van DNA schade

De DNA schade die veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld roken en andere giftige stoffen, kunnen gerepareerd worden als er arganolie gebruikt wordt. Dit komt door de polyfenolen die erin zitten.

 

mogador_argan_oil