16 juni 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

Afvallen met sporten

Afvallen met sporten

Hoe kan je het beste je overtollige kilo’s kwijt raken? Het antwoord was al vrij snel duidelijk; afvallen met sporten. Ik was al jaren ‘te dik’, ik zat boven het bmi en dit vond ik storend, niet zozeer omdat ik niet tevreden was over mijn lichaam, maar simpel weg omdat het ongezond was. Zo besloot ik steeds gezonder te gaan eten en liet ik vaak tussendoortjes staan, maar ik merkte er lichamelijk niet veel van. Voor sporten had ik geen tijd, althans dat dacht ik, ik kon wel af en toe de trap nemen, maar dit vond ik maar vermoeiend en je bent al zo gewend aan een vaste structuur. Of nou ja, laat ik maar eerlijk zijn, ik zocht excuses om niet te gaan bewegen. Tot ik echt merkte dat ik maar niet afviel en ik iemand raad ging plegen. Afvallen met sporten was toch echt de beste manier, dus ik besloot het toch maar te proberen.

Op een goede manier afvallen met sporten

Met sporten val je op een goede manier uit. Door drie keer in de week goed te bewegen, hou je je conditie op peil en raak je ook nog eens wat kilo’s kwijt die er niet horen te zitten. Zo begon ik met afvallen met sporten. Dit was in het begin nog al moeilijk, ik moest echt discipline kweken. Maar na een tijdje wende ik er aan en vond ik het zelfs fijn om te sporten. Toen ik dit op een dag opmerkte bij mijzelf moest ik wel lachen, dit had ik namelijk nooit verwacht van mijzelf. Sindsdien sport ik nu regelmatig en spoor ik zelfs vriendinnen aan om ook mee te gaan sporten. Het fijne gevoel achteraf is niet op te wegen aan het zitten op de bank en niet bewegen.

Geef een reactie