13 juli 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

Wat is Zolpidem?

Voor een optimale gezondheid is het noodzakelijk dat men genoeg tot rust kan komen en is de juiste dosis aan slaap die men krijgt daarbij van grote betekenis. Helaas gebeurt het weleens dat men om verschillende redenen maar niet in slaap kan vallen of dat de nacht onrustig wordt doorgebracht. Zolpidem kan in zulke gevallen voorgeschreven worden en zorgt het ervoor dat het lichaam eindelijk eens tot rust kan komen.

Zolpidem vergemakkelijkt het in slaap vallen

Personen die moeite hebben om snel slaap te kunnen vatten, zullen het effect na ongeveer een half uur na inname merken en is een dosis van 10mg doorgaans al voldoende om 7 uurtjes gerust te kunnen slapen. Het middel wordt altijd voor een korte periode voorgeschreven om mogelijke verslavings- en gewenningsverschijnselen te vermijden en wordt het daarom ook vaak aangeraden om het niet elke avond in te nemen.

De bijwerkingen zijn relatief mild

Integenstelling tot andere soortgelijke medicamenten zijn de bijwerkingen van Zolpidem niet extreem en wordt er wel extra alertheid gevraagd voor personen die al andere medicamenten gebruiken of vaker een glaasje op hebben. Voor de rest heeft dit slaapmiddel wel een effect op de motoriek en het reactievermogen waardoor het ook afgeraden wordt om bijvoorbeeld plaats te nemen achter het stuur. Voorzichtigheid blijft echter wel altijd geboden en wordt er bij het voorschrijven door de arts wel eerst een overweging gemaakt van de voordelen ten opzichte van de bijwerkingen.

Zolpidem kopen kan bij elke apotheek, maar kan dat ook online geschiedden zonder dat er daar een recept voor nodig is.