13 juli 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

Sinds kort heb ik een hoortoestel

hoorbrilSinds kort heb ik een hoortoestel

Sinds kort heb ik een hoortoestel, op aan dringen van mijn dochter ben ik naar de audicien gegaan bij mij in de buurt, makker heet het, en heb ik mij een hoortoestel laten aan meten. De man was erg vriendelijk en ik vond het zelf niet erg fijn dat ik een hoortoestel moest, maar de audicien heeft het zo goed aangepakt dat ik uiteindelijk alleen maar erg tevreden ben met mijn hoortoestel. Ik kan hem zelf verstellen, dus ik kan de hoortoestel passend maken aan elke situatie. Soms moet het hoortoestel even wat zachter omdat er bijvoorbeeld veel verkeer om mij heen is, dit hoor ik heel erg sterk als ik mijn hoortoestel heel erg hard heb staan. Maar in sommige situaties is het wel weer handig om mijn hoortoestel weer harder te zetten. Als bijvoorbeeld ik in de kamer zit met familie en iemand naast mij begint te praten. Zo kan ik het afstemmen op de gene die tegen mij praat en hoor ik de rest weer minder. Ik ben erg blij met het hoortoestel en besef nu pas hoeveel communicatie voorheen misliep, ik had het gewoon vaak niet in de gaten en vaak vond ik het ook moeilijk om nog een keer te vragen of ze de tekst wilden herhalen, omdat ik het niet goed had gehoord. Maar dit is nu totaal geen probleem meer. Een vriendin van mij heeft ook last van hoor problemen, nog niet heel erg, maar ik kan haar wel aanraden om ook over een hoortoestel na te denken.