23 juni 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

Herstellen van een hernia

Herstellen van een hernia

logo2

Ik heb een tijd lang een hernia gehad en dit was geen pretje. De pijn ontstond in mijn been en ik ging er gelijk mee naar de dokter, die kon vaststellen dat het een hernia was. Ik zat hier echt niet op te wachten –wie wel trouwens- maar ik had net een belangrijke functie op het werk en kon mij niet permitteren om thuis te blijven. Zo onverstandig als wat, ging ik met pijnstillers op zak toch naar het werk. Dit heb ik denk ik een week volgehouden en op vrijdag zat ik er echt doorheen. De leidinggevende zag mijn pijn en zei dat ik rechtstreeks naar huis moest en rust moest nemen. Een hernia is niet niks, je ervaart pijn en moet eigenlijk wachten op herstel. Al is bedrust ook niet goed wanneer je te maken hebt met een hernia, dit levert geen effect op en bovendien vermindert je conditie en je spierkracht. Ik besloot dus nog twee dagen te werken en de rest van de dagen met een therapeut oefeningen te doen. Na acht weken was de pijn al stukken minder en bij een herhaal controle bij de dokter was het duidelijk dat het waarschijnlijk snel voorbij zou zijn. Een hernia kan dus ongeveer drie maanden duren, en dan heb je het ergste zeker gehad. Vooral de eerste weken vond ik vervelend, ik had veel pijn en ik kon hier niet echt mee omgaan. De hernia zat trouwens in mijn rug, en niet ergens anders. Het komt volgens mij meestal voor in je rug, maar de dokter zei dat er verschillende plekken waren waar een hernia kan ontstaan. Het was een lage rug hernia, een hoge rughernia komt volgens mij ook niet zo vaak voor. Gelukkig had ik een lieve man die ontzettend veel voor mij heeft gedaan in die periode.