16 juni 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

zweet ik veel

Heb jij een omron bloeddrukmeter nodig?

Heb jij toevallig een omron bloeddrukmeter nodig? Zou jij graag willen weten wat jouw bloeddruk is? Dan ben je bij zweetikveel.nl op het goede adres. Hier geven ze meer informatie over verschillende bloeddrukmeters. 

Wat is een omron bloeddrukmeter?

Omron M7 - Bovenarm bloeddrukmeter

Dit is een meter die jou bloedcirculatie opmeet. Deze meting van je bloed bestaat uit twee verschillende getallen. Het bovenste getal staat voor de druk die je hart uitoefent bij het pompen van het bloed. En het onderste getal staat voor de druk tussen de hartslagen. Als de bovenste getal boven de 135 komt en het onderste getal boven de 85 dan betekent dit dat je bloeddruk te hoog is. Een te hoge bloeddruk kan bijvoorbeeld komen door stress. Als je te vaak een hoge bloeddruk hebt zou je een arts moeten raadplegen. Een bloeddrukmeter is geschikt voor iedereen die zijn eigen bloeddruk wil opmeten. Het is handig om regelmatig je bloeddruk op te meten zodat je kan kijken hoe je er zelf voorstaat met je bloeddruk. Hieruit kan je ook kijken of je beter op je voeding moet letten of meer lichaamsbeweging moet creëren.

Verschillende soorten bloeddrukmeters

Je hebt twee verschillende bloeddrukmeters. De verschillende bloeddrukmeters zijn:

  • Bloeddrukmeter voor de arm: Dit is een band die om je bicep wordt gedaan en wordt opgepompt om je bloeddruk te meten.
  • Bloeddrukmeter voor de pols: Dit is een band die om je pols wordt gedaan en opgepompt om je bloeddruk te meten. Het kan wel zo zijn dat het minder nauwkeurig is als de bloeddrukmeter voor de arm.