13 juli 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

Gelegitimeerde plastische chirurgie

logo (13)Gelegitimeerde plastische chirurgie

Samen met mijn vriendinnen zit ik er wel eens over te zeuren hoor, wat we allemaal niet mooi vinden aan onszelf. Glaasje wijn erbij, bij mijn vriendin op de veranda en de verhalen komen los. Had ik dit vroeger als jongere meid maar alvast gehad. Ik was altijd zo ontzettend onzeker over mijn lichaam en heb er jarenlang echt mee gezeten. Als ik nu foto’s terug zie van vroeger dan vind ik mezelf echt ontzettend knap en denk ik, waar heb ik toch in vredesnaam mee gezeten? Waar maakte ik me zo druk om? Je maakt je druk omdat je je altijd spiegelt aan de andere meiden in je omgeving, en die zijn altijd allemaal mooier, slanker en knapper. Dit is maar een reeks aan vergelijkingen waar je jezelf moe mee kunt maken. Ook zijn die jonge meiden – en de jonge meiden van tegenwoordig al helemaal, dat is zelfs nog vele malen erger geworden dan in onze tijd – ontzettend bezig met hoe ze overkomen op jongens. je moet niet vergeten dat meiden altijd bezig zijn jongens te behagen, terwijl dat andersom niet het geval is. Jongens worden veel autonomer opgevoed en gemaakt door deze maatschappij. Die vragen zich niet elke seconde af wat mensen van ze vinden, die doen het gewoon zoals het hen goed dunkt. Vroeger dacht ik al na over plastische chirurgie, maar als ik nu oude foto’s terug zie vind ik dat echt onzin en ben ik blij dat ik het destijds niet deed. Ik had het niet voor mezelf maar voor de ander gedaan. Nu heb ik enkele jaren terug tóch plastische chirurgie bij mezelf laten uitvoeren, voor mijn hangende oogleden en dat vind ik heel gelegitimeerd. Op mijn leeftijd is plastische chirurgie iets heel praktisch geworden, wat iedereen doet. Ga maar eens met je vriendinnen op een veranda zitten, dan komen die verhalen er vanzelf uit.