13 juli 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

massagebal

Een massagebal gebruiken

In de massagewereld heb je allerlei technieken die toegepast worden. Niet alleen massages zoals sportmassages of ontspanningsmassages, er zijn allerlei dingen die er toegepast kunnen worden. Ook kan je jezelf masseren of hulpmiddelen gebruiken om jezelf te masseren, zoals een massagebal. Een massage bal is makkelijk te gebruiken en helemaal niet duur. Wanneer je dus naar een masseur gaat om een massage te nemen, kan je altijd vragen of er bepaalde dingen zijn die je zelf kan toepassen op je lichaam.

massagebal

Het gebruik

Wanneer je je zelf soms wilt masseren maar dat lastig kan je dus een massagebal gebruiken, natuurlijk kan je het met je handen doen maar je hebt altijd hulpmiddelen. Daarvoor kan je dus een balletje gebruiken, deze bal kan je met enige kracht over bepaalde spieren bewegen. Door de rolbeweging samen met het duwen op de spieren, worden de spieren niet alleen gestimuleerd maar ook opgewarmd. Wanneer je een tijd met het balletje op een bepaalde spier gedrukt hebt, zoals je bovenbeen. Dan kan je de druk verhogen en dus meer kracht op het balletje zetten. Door op opgewarmde spieren te masseren met het balletje zou je de dieper gelegen spieren bereiken.

Verschillende soorten

Je hebt verschillende soorten massage balletjes die ook allemaal een andere werking hebben. Zo heb je ook een massage bal die je kan gebruiken om de spieren in je handen en vingers te stimuleren en sterker te maken. Wanneer je het balletje vaker gebruikt zou je uiteindelijk ook merken dat je spieren in je vingers versterken, wat natuurlijk fijn is wanneer je wat ouder aan het worden bent en je spieren dus verslappen. Dit is dus vooral een fijn concept voor mensen op leeftijd en bejaarden om zo toch bepaalde spierenen blijven te bewegen dat niet elke spier verslapt, het is ten slotte en makkelijk concept.