23 juni 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

medisch onderzoek Groningen

Bijzondere manieren om wat extra geld te verdienen

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek bent naar manieren om extra geld te verdienen: meedoen aan medisch onderzoek Groningen. Je ontvangt er een mooie vergoeding voor. Bovendien help je de wetenschap met het ontwikkelen van betere medicijnen en behandelingen.

medisch onderzoek Groningen

Het onderzoeken van geneesmiddelen
Nieuwe geneesmiddelen worden uitgebreid onderzocht voordat ze op de markt komen. Onderzoekers kijken naar de werkzaamheid en de bijwerkingen van een geneesmiddel. Voor de eerste fase van het onderzoek hebben ze gezonde proefpersonen nodig. Is de werking van het geneesmiddel bewezen? Dan is het middel veilig voor mensen. In de tweede fase gebruiken patiënten het geneesmiddel. Artsen en onderzoekers kijken naar de werking van het middel en bepalen de hoogte van de dosering. Vervolgens gaan de resultaten van het onderzoek naar het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Als het geneesmiddel wordt goedgekeurd, komt het in Nederland op de markt.

Het verbeteren van bestaande medicijnen
Ook bij bestaande medicijnen vindt onderzoek plaats. Doseringen worden aangepast en de samenstelling van medicijnen verandert. Soms zijn geneesmiddelen in andere landen al verkrijgbaar, maar nog niet in Nederland. Deze medicijnen worden eerst onderzocht, voordat ze op de markt komen.

Meedoen aan een onderzoek
Bij alle onderzoeken staat de veiligheid en het welzijn van de proefpersonen voorop. De onderzoeken vinden altijd plaats onder begeleiding van: artsen, verpleegkundigen, apothekers en medische onderzoekers. Onderzoeken vinden plaats op vrijwillige basis. Daarom is het mogelijk om voortijdig met een onderzoek te stoppen.

Geld verdienen met medische onderzoeken
Als je meedoet aan medisch onderzoek in Groningen, dan ontvang je daar een vergoeding voor. Op basis van het minimumloon wordt de hoogte van de vergoeding vastgesteld. Ook de psychische en fysieke belasting en de lengte van het onderzoek spelen een rol bij de hoogte van de vergoeding. Voor uitgebreide onderzoeken ontvang je een extra vergoeding. Daarnaast ontvang je een vergoeding voor de reiskosten. De hoogte van de vergoeding kan dus verschillen per onderzoek.