23 juni 2024

Amorforte

Alles voor uw lichaam…

Arganolie voor de huid

Arganolie is al tientallen jaren een populair huismiddeltje voor de behandeling van huidaandoeningen, vooral in Noord-Afrika, waar arganbomen vandaan komen. Met indrukwekkende hydraterende eigenschappen en sterke antioxiderende voordelen, is arganolie snel een gouden standaard ingrediënt geworden in de schoonheidsindustrie. Je weet misschien al dat je arganolie in het haar kunt gebruiken als conditioner of op zichzelf als haarolie of haarmasker, vooral met het behulp van DailyArgan. Je weet misschien ook dat het een van de beste lichaamsoliën is voor de droge huid. De vetzuren en antioxidanten in arganolie kunnen op krachtige wijze donkere vlekken en tekenen van veroudering bestrijden. Het is zelfs een geweldige optie voor huidtypes die gevoelig zijn voor acne.

De voordelen van arganolie

Hoewel dit hydraterende schoonheidsproduct zeker een moment heeft, is het zeker niet nieuw. Deze voedingsrijke olie wordt sinds de dertiende eeuw geoogst uit de vrucht van Marokkaanse argan bomen. Net als andere natuurlijke oliën zoals kokosolie, olijfolie en druivenpitolie, wordt arganolie vaak zowel in de keuken als als schoonheidsproduct gebruikt, bijvoorbeeld als argan kookolie of ook Arganolie baard. Wanneer toegepast op het gezicht, heeft arganolie tal van voordelen voor de huid. Een van de belangrijkste voordelen is dat het honderd procent natuurlijk is, fijne lijntjes en rimpels bijna onmiddellijk opvult, boordevol antioxidanten zit en een uitstekende manier is om vocht vast te houden.

Huid verzorgen met arganolie

Zoals alle gezichtsoliën, moet arganolie worden aangebracht als de laatste stap in jouw huidverzorgingsroutine na toners, serums en vochtinbrengende crèmes. Omdat arganolie relatief snel wordt opgenomen, kan het ’s ochtends en ’s avonds worden gebruikt. Als je het ’s ochtends gebruikt, is het een goed idee om deze gezichtsolie te vervangen door je ochtend crème. Zorg ervoor dat de olie volledig in de huid trekt voordat je make-up aanbrengt, zodat deze niet gaat glijden. Ga ’s avonds voor extra hydratatie door je gezichtslotion te bedekken met een laag arganolie om het vocht te stimuleren en alle onderliggende lagen vast te houden.